Fina, fräscha naglar!

Är du en dem vars naglar vägrar växa eller rättare sagt går sönder för snabbt? Du är inte ensam. Många människor har problem med sköra naglar och det ehöver inte alltid betya att man inte får i sig alla vitaminer som man behöver. Självklart kan de vara till stor nytta att förse sin kropp med nödvändiga mineraler, men ibland envisas naglarna med att skiva sig ändå.

nailpicture-600x400Vill man inte vänta på att naglarna ska växa sig långa kan man istället göra en nagelförlängning. Materialen vi använder är antingen gelé eller akryl, men glasfibernaglar finns för den som meddelar detta vid bokning. Vilket material man föredrar är väldigt individuellt. Vissa menar att det ena materialet är mer hållbart än det andra, men sanningen är att den största skillnaden faktiskt bara sitter i hur materialen appliceras.

För att en förlängning ska hålla så bra som möjligt är det viktigt med en mycket noggrann hygien innan materialet appliceras. Vi börjar alltid med att rengöra naglar och händer ordentligt, eftersom bakterier under materialet kan orsaka smärtsamma svampinfektioner om de får fäste. Att även få bort all typ av fett från naglarna är grunden till att materialet sitter som sten och inte faller av.

Genom att fila lätt på nageln så ruggar vi upp en liten lätt yta där tippen sedan ska fästas. Tillsammans väljer vi ut tippar som passar storleken på dina naglar och du får själv välja vilken längd du önskar, materialet appliceras och skulpteras till ett slätt och snyggt resultat.

Kom ihåg att alla typer av förlängningar, oavsett om det handlar om hårförlängning, fransförlängning eller nagelförlängning kräver en hel del underhåll. Naglar växer fort och därför är det viktigt att man inte glömmer bort att göra en påfyllning på naglarna för att bibehålla ett professionellt resultat. Det vanligaste är att man bör göra ett återbesök var 3:e till 5:e vecka, men allt beror på vilken standard du söker och hur fort dina egna naglar växer. Kom in så berättar vi mer!