Fokus på fötter

Om du inte är den som vanligtvis brukar ta hand om dina fötter, kanske du undrar varför du bör göra detta och vilken funktion det kommer att fylla. Det finns många positiva anledningar till att underhålla sina fötter med professionell fotvård, men skälvklart även se till att pyssla om fötterna lite extra mellan de olika behandlingstillfällena.

Feet-ExfoliationLilla Klinken erbjuder fotvård för många olika typer av besvär. Vi har diplomerade fotårdsspecialister som har en lång erfarenhet bakom sig och som kan ta sig an de allra flesta problem.

Genom att sköta om dina fötter rätt kan du undvika många tråkiga besvär. Det kan t.ex. handla om fotsvamp, förhårdnader som smärtar och gör ont eller nageltrång och liktornar. Man ska heller inte glömma bort att det är otroligt skönt att få sina fötter ompysslade och det kan vara ett sätt att varva ner och glömma bort den stressiga arbetsdagen.

Lider du av diabetes? Inga problem. På Lilla kliniken får du hjälp med de komplikationer på fötterna som sjukdomen kan orsaka. Glöm inte bort att meddela oss detta när du bokar din tid, så ser vi till att du får rätt behandling på en gång.

Det finns många bra argument till att ta hand om sina fötter. Fötterna är en kroppsdel som de allra flesta människor använder dagligen och man sätter ett hårt tryck på fotdynan, nötning uppstår och därefter liktornar och förhårdnader. Hos oss får du en komplett behandling för ditt problem, men också utbildning och information om hur du ska fortsätta att ta hand om dig själv när du väl är hemma. Vissa människor har mycket lätt för att få förhårdnader och då är det viktigt att man underhåller fötterna med varma fotbad, salvor och en ordentlig, men skonsam, fotfil.

Fötterna glöms tyvärr allt för ofta bort. Man har dom i skorna hela dagen och inte förän problem uppstår eller sommaren och sandaler börjar närma sig, inser man att de är dags att göra något. Ta tag i fötterna i tid och boka in dig hos vår fotspecialist idag!